Mám artikulační lenost, připouští moderátor a sportovec Roman Šebrle

20. květen 2020

„Zprávy mám rád, ale sport je mi bližší,“ konstatuje v Blízkých setkáních olympionik a dnes už i ostřílený televizní moderátor.

K moderování se Roman Šebrle dostal bez předchozích zkušeností. Třeba jak se rozmluvit ho prý naučila až Eva Jurinová. Sám dnes poctivě trénuje jazykolamy. „Zjistil jsem, že jsem měl, a asi možná mám ještě, artikulační lenost,“ usmívá se.

Začátky nebyly jednoduché a dokonce to schytával. „Kritika byla oprávněná. Dělal jsem něco, co jsem si nikdy ani nevyzkoušel. Na spoustu věcí jsem musel přijít sám v přímém přenosu. O to to bylo horší,“ vzpomíná.

Naštěstí prý aspoň rozumí většině sportů, ne jen desetiboji. „Komentoval jsem i několikrát atletiku a docela mě to bavilo.“ A jak vnímá současnou situaci? „Lepší než o koronaviru by bylo lidem říkat, jak naši závodí a přivážejí medaile,“ přibližuje své pocity Adéle Gondíkové.

Jak vzpomíná na své sportovní začátky? K čemu je sport v životě dobrý? Co pro sportovce znamená odklad olympiády? Proč se začal věnovat golfu? Co na něm je přitažlivé?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související