O perle z koruny liščího krále. O oddané lásce k otci s Kryštofem Hádkem a Vandou Hybnerovou

27. červen 2021

Láska k otci pomůže statečné dívce Li překonat i ty nejtěžší nástrahy. Pohádce dominuje neotřelá, velkolepá hudba úspěšného skladatele a dirigenta Marka Ivanoviče.

Účinkují: Magdaléna Borová, Kryštof Hádek, Naděžda Vicenová, Helena Dvořáková, Ivan Řezáč, Petr Pelzer, Vanda Hybnerová, Jan Köhler, Eduard Jenický, Klára Sedláčková-Oltová, Jan Meduna, Petr Stach, Petr Vršek, Zita Morávková, Kristýna Pangrácová Franková, Michaela Váňová a Jakub Hubert
Napsal: Lukáš Jůza
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Dominik Budil
Hudba: Marko Ivanovič
Režie: Petr Vodička
Natočeno: 2015

Tatínek křehké dívky Li umírá a zachránit ho může jen perla z koruny liščího krále. Získat ji ale není nic jednoduchého, protože lidé a lišky, to nejde dohromady... Z liščího království se ještě žádný člověk nikdy nevrátil zpátky na zem, protože podle zákona liščí říše musí každý člověk zemřít. Statečná Li však projde nejen honosným liščím královstvím, ale dostane se i do země divokých lišek, které jsou nezkrotné a krvelačné.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Zuzana Sikačová
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.