ON-LINE ROZHOVOR: Zakládání a údržba akvárií

12. srpen 2016

Jaké ryby jsou vhodné? Jaká je vazba mezi rostlinami a živočichy? Na otázky odpoví v pátek 12. sprna v 10:30 odborník Martin Dvořák.

Akvaristika je už více jak 100 let součástí evropského kulturního života. Během té doby se v mnohém změnily technologické postupy, druhová skladba chovaných ryb, a dokonce i hlavní důvod pořizování akvárií – akvárium už není jen módním bytovým doplňkem, ale mnoho akvaristů klade při jeho zřizování větší důraz na budoucí spokojený život ryb a rostlin, než na jeho dekorativnost jako interiérového doplňku. Druhy ryb a rostlin, které byly donedávna prakticky neznámé, nebo jen velmi špatně dostupné, jsou dnes běžné a díky rychlému mezikontinentálnímu transportu i cenově dostupné a tak může být pro začínajícího akvaristu težké se v celé široké nabídce vyznat.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.