ON-LINE ROZHOVOR: Péče o balkonové rostliny

15. duben 2016

Jaký substrát vybrat? Kdy začít s přihnojováním? Na otázky odpoví v pátek 15. dubna v 10:30 odborníci Ludmila Dušková a Jan Kopřiva.

Kdo by si nepřál krásné zdravé rostliny, které bohatostí květů přitahují všechny pohledy? A k tomu stačí poměrně málo – vybrat správné druhy a s trochou znalostí začít pěstovat. Rostliny pěstované v nádobách byly oblíbené již v antice, kde mezi nejoblíbenější patřily citrusy a myrty. Sortiment takto pěstovaných rostlin se stále rozšiřuje a v současné době je i u nás výběr takřka nekonečný. Rostliny můžeme vypěstovat buď sami, ze semen, řízkováním, nebo zakoupit sazenice v každém zahradnictví. Vybíráme truhlíky, květináče, keramické nádoby aj. Mezi nejoblíbenější květiny patří muškáty, petunie, surfing, fuchsie. Z méně známých pak jsou v oblibě sanvitálie, všelicha, tabák, asteriscus, plectranthus a mnoho dalších.

autor: Ludmila Dušková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.