Kubula a Kuba Kubikula. Půvabný příběh o medvědovi, medvědáři a strašidlu Barbuchovi

13. prosinec 2020

Kdysi dávno za náramné zimy, kdy i učitelé se báli klekánice a strašidel, chodil světem medvědář jménem Kuba Kubikula se svým medvědem Kubulou. Zaposlouchejte se do příběhu s Rudolfem Hrušínským, Janem Hartlem a dalšími herci. Podle stejnojmenné pohádky Vladislava Vančury napsal František Pavlíček. K poslechu do neděle 20. prosince 2020.

Účinkují: Jan Hartl, Jaromír Hanzlík, Zdeněk Řehoř, Rudolf Hrušínský, Sylva Sequensová, Čestmír Řanda, Libuše Havelková, Svatopluk Skládal, Vladimír Bičík, Blanka Zdichyncová
Připravil: František Pavlíček
Napsal: Vladislav Vančura
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvukový mistr: Zdeněk Škopán
Režie: Jan Berger
Natočeno: 1980

Stejně jako v knize budete putovat do časů ušatých čepic, kdy ještě pořádně mrzlo. Tenkrát se člověk domluvil dokonce i s medvědem. Věřilo se na pohádky i na strašidla. A v případě potřeby si nějaké to strašidlo dokázal stvořit každý...

Kuba si pro svého mlsného medvídka vymyslel Barbuchu. Jak se tihle tři spolu snesou? A co zažijí ve Vařečkách a Hrncích s nafoukaným rychtářem a kovářovic Lízou? Dostanou se všichni z nedobrovolného vězení? Má tohle vyprávění dobrý konec?

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.