Které polévky neslouží jako předkrm, ale vystačí jako hlavní chod? Odpovídá foodblogerka Šárka Škachová
Je možné se zasytit "jen" polévkou? Co by taková polévka měla obsahovat, abychom po ní brzy nevyhládli? Je dobré v ní propojit bílkoviny, tuky a sacharidy v kombinaci např. maso, brambory, zelenina? Jak udělat dobrý polévkový základ? Co masový či zeleninový vývar? Je dobré použít jíšku z mouky, nebo můžeme polévku zahustit "zdravěji"? Které polévky je dobré nechat rozležet, které je lepší jíst čerstvé? A co k polévce podávat?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.