Kluci z kapely jsou v Česku spokojení. Na Eurovizi budu vzpomínat navždy, věří zpěvačka Dominika Hašková

27. leden 2024

Kapelu We Are Domi s ní tvoří dva Norové, se kterými se seznámila během studií v Anglii. Do povědomí českého publika se pak společně dostali hlavně díky účasti ve finále Eurovize. O své hudební cestě mluvila ve studiu Rádia Praha zpěvačka Dominika Hašková.

Ve třinácti letech přesídlila ze Spojených států do České republiky a už věděla, že by se v budoucnu ráda věnovala hudbě. Docela náhodou si podala přihlášku na konzervatoř v anglickém Leedsu a právě zde vznikla kapela We Are Domi.

„Ten projekt začal, když jsem byla na vysoké škole, tam byl prostě papír, jak se jmenuje kapela. V tu dobu jsem o tom vůbec nepřemýšlela, takže jsem jenom dala Domi. No a potom pro nás ten projekt začal být něco, čím se živíme a už to bereme velmi vážně,“ vypráví Dominika Hašková.

Název nakonec pozměnili z čistě praktických důvodů. „Když jdete na Spotify, tak tam je Domi metalová kapela, keyboard player, už to bylo takový otravný, že nás ty lidi nemůžou hned najít. Takže jsme před Domi dali dvě slova. Změnili jsme to těsně před Eurovizí a tam už se to potom pořádně zafixovalo.“

Dominika Hašková

Vysněné finále

Kapela We Are Domi se dostala do finále Eurovize 2022, což byl podle zpěvačky velký zlom a nečekaný úspěch.

„Byli jsme do toho tak strašně zapálení, když bylo hlasování, tak jsme fakt makali na tom, abychom měli spojení s fanoušky. Já jsem odepisovala každému člověku, samozřejmě nešlo jenom o tu interakci, ale i ten song byl fajn. Takže se to stalo a bylo to hustý, zajímavý, bylo to fakt hodně práce, ale je to něco, na co budu vzpomínat navždy.“

Kytarista Casper Hatlestad a klávesista Benjamin Rekstad jsou oba původem z Norska, během pandemie ale neměli problém se přesunout do Česka a celá kapela je tu usazená už třetím rokem.

Lenka Vahalová a Dominika Hašková

„Já jsem z toho byla extrémně nervózní, aby tady byli šťastní. A to mám doteď, ale jsou tady spokojení, mají tady práci, přítelkyně a už se zabydleli. Vlastně i Casperův tatínek se sem teď přestěhoval,“ směje se Dominika.

Jakou práci si tu spoluhráči našli? Jaký cíl si kapela dala na rok 2024? A proč šla vlastně Dominika Hašková na konzervatoř do Leedsu? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související