Kdo židli má, bydlí...

23. říjen 2017

Zábavný pořad s písněmi – veřejná nahrávka z Klubu Divadla Ungelt.

„Příjemné posezení s přáteli“ uvádí principál divadla Milan Hein za asistence hudební stálice divadla – zpěvačky Marty Kubišové. Vedle tematického vyprávění hostů nechybí ani pravidelné rubriky jako „telefonát zdaleka“ a „ukázka z archivu“ s hlasy těch, kteří už mezi námi nejsou.

Pořad vychází z nápadu „historie místních židlí.“ Herec a spoluzakladatel divadla Ungelt Miloš Kopecký zde zanechal otáčivé křeslo a na základě toho vznikla v klubu divadla tradice „darovaných židlí“.

V unikátní sbírce židlí jsou zastoupeny významné osobnosti českého společenského a kulturního života jako třeba Václav Havel, Radovan Lukavský, Václav Hudeček, Fero Fenič, Jana Brejchová, Tomáš Sláma a další.

Také hosté, které Milan Hein s Martou Kubišovou do pořadu pozvou, vždy nějakou židli Klubu věnují.

Připravují:
Milan Hein (spoluautor a moderátor)
Marta Kubišová (moderátorka)
Helena Dubničová (autorka a režie)
Helena Herbrychová (odpovědná redaktorka)
Kateřina Coufalová (produkce)
Lubomír Chmelař (mistr zvuku)

Historie:
Pořad se začal vysílat v červenci 2011 nejdříve jako čtvrtletník (vždy pátou neděli v měsíci). V lednu 2015 se změnil na měsíčník a v říjnu 2017 se přestal vysílat. Audiozáznamy archivujeme od června 2013. Nejdříve jsme z nich písně vystřihovali a pořad byl ke stažení. Od února 2015 je v Archivu pořadů v nezkrácené podobě, ale pouze k on-line poslechu (stream).

Spustit audio