Karel Šiktanc: Svatební šaty

24. únor 2019

Tajemný příběh o lidském prokletí s Ladislavem Mrkvičkou, Ivanem Trojanem, Valérií Zawadskou a dalšími skvělými herci. Poslouchejte do neděle 3. března 2019.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Mladá, krásná krejčíkova dcera Anička si ze zvědavosti zkouší svatební šaty, které šije její otec pro nelítostnou hraběnku. Chasník, co jde náhodou okolo, je okouzlen její krásou a vryje si obraz nádherné dívky do paměti. Neváhá pak ani vteřinu, když se druhý den ukáže, že Anička zmizela a s ní i svatební závoj. Hraběnka nehodlá čekat, do druhého dne musí být šaty kompletní. Zdá se, že pravou příčinou neštěstí jsou svatební šaty, ale jak se ukáže, není tomu tak. Pravá příčina se ukrývá v lidské nafoukanosti a nenasytnosti. Podaří se Lukášovi Aničku najít a tím zachránit i jejího otce krejčího? 

Účinkují: Ladislav Mrkvička, Antonín Molčík, Sylva Sequensová, Ivan Trojan, Valérie Zawadská, Jaroslava Adamová, Antonín Hardt, Oldřich Vlach, Viola Zinková, Jan Maršálek, Karel Weinlich, Miroslav Vlček, Milada Čechová, Jiří Binek
Napsal: Karel Šiktanc
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Karel Weinlich
Natočeno v roce 1995.

Spustit audio