Josefa Cardu by si politici vzali za tajemníka

7. únor 2014

Josef Carda exceluje v řadě rolí. Představení Blbec k večeři je vyprodané už 16 let. Hláška z pořadu Tele Tele, který ho proslavil, prakticky zlidověla.

Josef Carda teď hraje v Divadle Bez zábradlí v břitké komedii „Jistě, pane ministře“. Lidem se líbí a představení se přidávají. Hra se dá naroubovat na jakoukoliv evropskou zemi. Hraje v ní úlisného státního tajemníka, štiku, která dokáže proplout v politických vodách. V představení má sáhodlouhé monology v podstatě o ničem. I když se sám o politiku moc nezajímá, politici, kteří představení navštívili, by si ho prý za tajemníka vzali.

Josef Carda a Stanislava Lekešová


Role sporťáka z Tele Tele ovlivnila i jeho soukromí

Všeobecně známým se stal díky pořadu Tele Tele, parodujícímu televizní pořady. Hláška „Sporťáku, už máš chlapa?“ tak zlidověla, že s ním nechtěl syn chodit nakupovat. Tvůrci mu často přisuzují role, kde hraje buď blbce, nebo hajzlíka. Jak říká, někteří režiséři se nad zaškatulkování povznesli, jiní s tím mají problémy dodnes.

Co dělá, když mu vypadne text, a jestli někdy zapomněl na představení, se dozvíte ze záznamu v iRadiu.

autor: zk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.