Josef Fousek píše svou autobiografii sám. Aby ji nepsal někdo, kdo jeho život neprožil

22. srpen 2013

Básník, písničkář a pábitel Josef Fousek nám vyprávěl o tom, jak se seznámil s Miloslavem Šimkem i co mu dalo účinkování v Divadle Semafor.

Moderátorka Daniela Brůhová se zajímala také o to, jak se rodily jeho úspěšné texty písní pro Petra Spáleného, Karla Zicha a další. Co se dočteme v nejnovější knize Josefa Fouska a kde čerpá pozitivní životní energii?

Recesista a nespoutaný živel, přesně tak by se dala charakterizovat osobnost Josefa Fouska. Rodáka z Kladna, boxera, spisovatele, cestovatele a muže, který toho v životě mnoho zažil.

Některé jeho epigramy a aforismy už s největší pravděpodobností znáte. Pokud ne, autor nám v živém vysílání jeden z nich zarecitoval: "Já sem lidé nad věcí, špínu nemám rád, já jsem srdce neprodal do nálezů ztrát. Nenadávám u piva na tenhleten stát, on je stejný jako my, co si budeme lhát." Jestli vás tento text zaujal, Dvojka nabídla možnost zúčastnit se soutěže o poslední publikaci J. Fouska s názvem Fousek do kapsy.

Josef Fousek a Daniela Brůhová


Na podzim nás také čeká kniha s názvem Fouskův svět, kterou doprovází motto: "Sepsal jsem svůj životopis sám, aby ho nepsal někdo, kdo můj život neprožil."
Na posledním spisovatelově díle prý již probíhají korektury a aktuálně se chystá do tisku.

Více si poslechněte v záznamu rozhovoru na začátku článku…

autor: Daniela Brůhová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.