„Je přísný, ale v poslední době trošku měkne.“ Ladislav a Kristýna Frejovi u Jana Čenského

19. květen 2019

Ladislav Frej a jeho dcera Kristýna jsou tak vytížení, že se v neděli potkají málokdy. S Janem Čenským si povídali o herectví, knížkách, ale taky o čolcích.

Kristýna Frejová zatoužila být herečkou už ve čtyřech letech, když viděla tátu v představení Tři mušketýři po třiceti letech. „Viděla jsem to asi desetkrát,“ svěřuje se herečka v pořadu Jana Čenského My dva a čas. Jak ukázaly jeho kontrolní otázky, otec s dcerou se výborně znají. Jejich odpovědi byly téměř stoprocentní.

A jaký je Ladislav Frej jako divák na představeních své dcery? „Já byl hnusný divák. Dodnes se za to stydím,“ přiznává. Kristýna s tím ale souhlasí. „Po premiéře Dvouhlavého orla mi všichni gratulovali. Tatínek přišel a řekl: Všechno špatně. Je přísný, ale v poslední době nám trošku měkne.“

A kde se Ladislav Frej nejvíc zklidní? „Zklidní mě laskavé spočinutí v náruči mých blízkých i moje partnerka. V Hostivici na chaloupce si sednu na lavičku a koukám na čolky. Je úžasné je pozorovat, teď se začínají pářit.“  

Jaké má Ladislav Frej rád jídlo a pití? Kdo byl jeho oblíbený herecký kolega? Jakou hru připravuje Kristýna Frejová? A na jaký sportovní výkon se chystá se svou dcerou. Více uslyšíte ze záznamu.  

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související