Jan Drda: O princezně Jasněnce a ševci, který létal

5. prosinec 2021

Zručný švec dokáže ušít střevíčky, nad nimiž se tají dech. A pouze on dokáže vyrobit křídla, která mu dovolí létat. Známá pohádka s Magdalenou Reifovou, Janem Šťastným, Vladimírem Brabcem a dalšími.

Účinkují: Magdalena Reifová, Jan Šťastný, Vladimír Brabec, Vladimír Dlouhý, Věra Galatíková, Ladislav Trojan, Petr Štěpánek, Sylva Turbová a Eduard Cupák
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Petr Skoumal
Režie: Maria Křepelková
Natočeno: 1993

Ševče, drž se svého kopyta! Tak praví jedno staré přísloví, podle kterého by každý správný švec měl sedět doma na verpánku a pracovat. Jíra se však rozhodl, že si vezme za ženu samotnou princeznu Jasněnku, kterou král spolu s čarodějnicí zavřeli do temné věže královského hradu. A to jenom proto, že si nechtěla vzít za muže prince! Jak tohle dopadne?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související