Jack London: Bakův příběh

Za dobrodružstvím do severské přírody! Příběh psa, kterého ukradli jako karbanátek. S Václavem Postráneckým jako psem Bakem, Aloisem Švehlíkem jako vůdčím špicem nebo Miroslavem Moravcem jako větrem. On-line do 14. února 2015.

Když je pes lehkomyslné štěně, nedává pozor. Je přesvědčený, že jeho sladký život v laskavé rodině je navěky. Chvíle nepozornosti změnila celý další Bakův život. Poznává, že lidé jsou i krutí.

Ale první setkání se surovostí pes vyhrál. Naváže přátelství s dalším člověkem? Je schopný obstát v nehostinné končině severu? Jak se zachová vůči vlčí smečce, se kterou se setká? Jak pes pozná, co je a není spravedlnost?

Vyprávění o cestě, na které je průvodcem vítr, jehož řeči psi rozumějí. V zemi, kde vládne sníh, led a chlad. Kde ale také tepou horká srdce zvířat i lidí, kteří tento nehostinný kraj milují.

Účinkují: Bak (Václav Postránecký), vypravěč, vítr (Miroslav Moravec), Marie Honzíková, Tomáš Staněk, vůdčí špic (Alois Švehlík), Jaroslav Kepka, Dahome (Tomáš Töpfer), Vladimír Marek, Jiří Klem, Šedá (Jana Andresíková), Petr Pelzer, Jiří Holý, Martin Sobotka, Jan Teplý, Luděk Nešleha, Jiří Němeček, Gaston Šubert, Jorga Kotrbová, Antonín Hardt, Harris (Radoslav Brzobohatý), Oldřich Vlach, Jan Vlasák, muž (Vlastimil Zavřel), Sylva Sequensová, Lucie Kratěnová a Michaela Markovičová
Překlad:
Alois Josef Šťastný
Dramatizace: Jiří Hapala
Režie: Karel Weinlich
Dramaturgie: Ivan Hejna
Natočeno v roce 1994.


Jack London. Námořník, zlatokop, tulák (hboo), člen pobřežní hlídky i pirátský lovec ústřic. Na Aljašce zalto nenašel, ale zkušenosti využil při psaní povídek a románů z aljašské přírody a podobně drsných prostředí lidské civilizace. Stal se i válečným zpravodajem v Rusko-japonské válce.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

Související