Ivan Hejna: Bílé stopy

Příběh o odvaze a kamarádství, ale i o zbytečném riskování. Poslouchejte do soboty 10. listopadu 2018.

Honza by rád jel s tátou horolezcem do vysokých hor, aspoň do Tater, ale zatím jede se školou do Krkonoš. Rozhodne se tam tátovi dokázat, že je už velký a samostatný a že zvládne jakýkoli výšlap do velehor. Aby táta uznal, že něco vydrží, vydá se Honza i přes zákaz horské služby na vrchol Sněžky. Počasí však opravdu není k výstupu vhodné a jedná se spíš o risk než o rozumné rozhodnutí. Honzu s kamarádem Mirkem navíc ještě tajně sledují Monika a tlustý Batík, kterému se každý ve třídě směje, že je nešikovný. Když chumelenice zesílí a stopy ve sněhu přestanou být vidět, začnejít o život. To už děti hledají nejen učitelé, ale i starý horal, který má s počasím v Krkonoších nejednu špatnou zkušenost.Jak výprava dětí dopadne? Kdo z té nerozumné čtveřice bude největší hrdina?


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Účinkují: Daniela Kolářová, Jiří Ornest, Jaroslav Moučka, Vilém Besser, Miloš Hlavica, Dominik Štros, Petr Hořejš, František Šulc, Martina Zaoralová, Jiří Petíra, Petr Zdražil.

Napsal: Ivan Hejna

Dramaturgie: Marie Říhová

Hudba a zvukové efekty: Karel Tieftrunk a Miroslav Kokeš

Zvuk: Miroslava Rychlá

Režie: Jan Berger

Natočeno v roce 1983.

autor: Marie Říhová
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.