Herečka Lucie Žáčková: Přes to všechno jsem si k manželům Stodolovým chtěla zachovat úctu

13. březen 2024

Byli to sérioví vrazi. „Věděla jsem, že se do toho nechci ponořit přes sociální sítě. Četla jsem jeden spis,“ popisuje herečka svůj přístup k postavě Dany Stodolové. Jak probíhalo natáčení a její filmové proměny? Jak režisér přistupoval k hercům? Připadá jí občas, že nic neumí? Má ráda detektivky? A co ji fascinuje?

Manželé Dana a Jaroslav Stodolovi byli sériovými vrahy a případem se tenkrát zabývala všechna média. „Četla jsem jen jeden spis. Věděla jsem, že se do toho nechci ponořit přes sociální sítě,“ popisuje herečka svůj přístup k postavě Dany Stodolové.

Lucie Žáčková

„Pan režisér (Petr Hátle) pojal roli tak, aby člověk neviděl dovnitř. Četla jsem jen ten spis, ve kterém byly psychologické posudky, a snažila se zachovat si k těm lidem přesto úctu.“

K osobnímu setkání mezi Lucií Žáčkovou a Danou Stodolovou nedošlo. „Nechtěla jsem to. Respektuji, že mlčí a nedává rozhovory. Myslím, že mlčení je někdy mnohem lepší a dává prostor pro přemýšlení.“

Našla Lucie Žáčková na vražedkyni něco pozitivního? „Našla jsem si pozitivní vlastnost pro tu svoji roli. Představila jsem si ji jako malé dítě na maďarsko-slovenských hranicích, které strašně touží po lásce. Při natáčení jsem vraždy vytěsňovala,“ uzavírá Lucie Žáčková v rozhovoru pro Blízká setkání.

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související