„Herci jedí na hostinách jenom chleba.“ Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal u Jana Čenského
Na pořadu Pochoutkový rok spolupracují 17 let. Vybrali si mě do poroty, protože vědí, že mi chutná, říká Naďa Konvalinková, která přišla do studia s Patrikem Rozehnalem.
„Přečteme si recepty od posluchačů a za autorem pošleme Patrika, který všechno natočí,“ prozrazuje vznik pořadu Pochoutkový rok Naďa Konvalinková. „Porota pak zkontroluje, jestli jejich původní představa odpovídá tomu, co posluchači uvařili,“ dodává Patrik Rozehnal. Obor ho tak zaujal, že se po vysokých školách vyučil kuchařem.
Jak je to s jídlem ve filmu? Hodují herci na hostinách? „Když jsme točili Prince a chuďase, tak nejlepší šéfkuchaři udělali mísy s rybami a stůl plný dobrot. My dostali kousek chleba a říkali si, že si dáme po natáčení. Točili jsme celý den ve vedru v pavilonu se skleněnou střechou a večer to bylo zkažené. To byl smutek,“ vzpomíná Naďa Konvalinková.
Za 17 let znají nejen své chutě
V závěrečném kvízu Patrik na Naďu prozradil, že ráda čte, plave a relaxuje. „Usne v jakékoliv poloze. Přijde ke mně na chalupu, říká, že se jde učit scénář a za chvíli se ozývá pochrupování.“
Oblíbeným místem Nadi Konvalinkové je chalupa uprostřed lesů. Občas zaletí za sestrou do Švýcarska, kde mají dřevěnou chatičku vysoko v Alpách. „Mám moc ráda kopce, když po nich nemusím chodit,“ dodává Naďa.
Jaké jídlo nosí Naďa do divadla na veřejnou generálku? Kteří herci a herečky dobře vaří?
Související
-
Naďa Konvalinková u Haliny Pawlowské: Netušila jsem, že když si beru Kaisera, beru si i Lábuse
Její dětství nebylo bez mráčku. Na životním optimismu to ovšem herečce Nadě Konvalinkové neubralo. Pozitivní energii rozdávala i na návštěvě u Haliny Pawlowské.
-
Naďa Konvalinková a Jaromír Klempíř v Lenošce Iva Šmoldase
Naďa Konvalinková a Jaromír Klempíř v Lenošce Iva Šmoldase
-
Pochoutkový rok
Je rozhodnuto. Poslechněte si v neděli po 10. hodině, jak to dopadlo! Které recepty zaujaly porotu?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.