Georges Simenon: Maigretovy Vánoce

25. prosinec 2021

Komisař Jules Maigret řeší případ, který zpočátku vypadá jako vánoční zázrak. Legendární dramatizace z roku 1978 s Otou Sklenčkou v hlavní roli detektiva z nábřeží Zlatníků.

Osoby a obsazení: komisař Jules Maigret (Ota Sklenčka), paní Maigretová (Jana Dítětová), paní Doncuerová (Růžena Lysenková), Lucas (Jaromír Spal), Torrence (Ladislav Trojan), Godefroy (Oldřich Janovský), prodavač (Václav Bouška), taxikář (Jaroslav Cmíral), Paul Martin (Ladislav Mrkvička), paní Martinová (Carmen Mayerová), Colette (Dismanův rozhlasový dětský soubor)
Napsala: Jaroslava Strejčková
Dramaturgie: Vlastimil Brtěk
Překlad: Jaroslava Strejčková
Zvukový mistr: Libuše Podlešáková
Zvuková spolupráce: Marcela Váňová
Hudba: Mojmír David
Režie: Josef Červinka
Natočeno: 1979

Z poklidu Vánoc vyruší komisaře Maigreta návštěva žen ze sousedství. Do pokoje malé holčičky v noci vnikl muž převlečený za Père Noëla a u krbu udělal díru do podlahy. I když holčičce neublížil, dokonce jí věnoval panenku, komisař se obává, že za tím může být zločin.

Ota Sklenčka a František Holar při natáčení hry Trasa (Dvorecký, 6. 11. 1990)

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související