Frankenstein. Hororový příběh umělého tvora, pod jehož děsivou podobou se skrývají lidské city

Silný příběh o tom, že i nestvůra může mít emoce. Děj hororu se odehrává v ruinách hesenského hradu v Darmstadtu. Poslouchejte měsíc od odvysílání online na webu nebo v mujRozhlas. Připomínáme si 170 let od úmrtí autorky, Marry Shelleyová zemřela 1. února 1851. 

Účinkují: Jiří Hromada a Lukáš Hlavica
Připravil: Miroslav Staněk
Napsala: Mary W. Shelleyová
Překlad: Tomáš Korbař
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: v roce 2005

Hororový román napsala anglická spisovatelka Mary Wollstonecraft Shelleyová na začátku 19. století. Jméno titulní postavy nepatří však netvorovi, nýbrž jeho stvořiteli – mladému vědci, na nějž pozdě dolehla odpovědnost za troufalý čin.

Frankenstein je považován za zakladatelské dílo literárního žánru sci-fi. Námět se objevil v mnoha filmových či televizních adaptacích, v nichž je ovšem s původní předlohou nakládáno velmi volně. I proto návrat k originální verzi rozhodně stojí za poslech.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související