Festivalová kuchařka

15. listopad 2014

Umí dirigent Libor Pešek vařit? Pochutnává si tenorista Štefan Margita na jídle nebo jen živí tělo? A jakou kuchařkou je harfenistka Kateřina Englichová?

To vám prozradí přímo sami jmenovaní a své k tomu řekne taky autorka knihy Když múzy vaří Jitka Novotná. Při jejím psaní se dostala doslova do kuchyně vynikajících hudebních umělců.

„Přistupovala jsem k nim s velkým ostychem. Říkala jsem si, že jít za nimi s tak přízemním tématem je drzost. K mému údivu přijali všichni,“ prozradila Jitka Novotná, když byla nedávno na Dvojce hostem pořadu Setkání s hosty, kteří mají co říct.

Přímo v divadle pak byly rozdávány vanilkové rohlíčky Hany Zagorové. Recept zazněl i v přímém přenosu. Potřebujete na ně:

Když vaří múzy
  • 250 g hladké mouky
  • 210 g másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g moučkového cukru

Ze surovin vypracujete těsto a necháte ho uležet v lednici. Pak vytvarujete rohlíčky asi 1 cm široké a 4 cm dlouhé. Krátce je pečte při 180 stupních a ještě teplé je obalte ve vanilkové cukru.

Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.

Spustit audio