Festivalová kuchařka
Umí dirigent Libor Pešek vařit? Pochutnává si tenorista Štefan Margita na jídle nebo jen živí tělo? A jakou kuchařkou je harfenistka Kateřina Englichová?
To vám prozradí přímo sami jmenovaní a své k tomu řekne taky autorka knihy Když múzy vaří Jitka Novotná. Při jejím psaní se dostala doslova do kuchyně vynikajících hudebních umělců.
„Přistupovala jsem k nim s velkým ostychem. Říkala jsem si, že jít za nimi s tak přízemním tématem je drzost. K mému údivu přijali všichni,“ prozradila Jitka Novotná, když byla nedávno na Dvojce hostem pořadu Setkání s hosty, kteří mají co říct.
Přímo v divadle pak byly rozdávány vanilkové rohlíčky Hany Zagorové. Recept zazněl i v přímém přenosu. Potřebujete na ně:
- 250 g hladké mouky
- 210 g másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 70 g moučkového cukru
Ze surovin vypracujete těsto a necháte ho uležet v lednici. Pak vytvarujete rohlíčky asi 1 cm široké a 4 cm dlouhé. Krátce je pečte při 180 stupních a ještě teplé je obalte ve vanilkové cukru.
Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.