Edward Bulwer-Lytton: Strašidelný dům

25. září 2021

Střet neohroženého návštěvníka starého domu s dávným zlem. Klasický horor od autora historického bestselleru Poslední dnové Pompejí.

Účinkují: Jan Hartl, Boris Rösner, Luba Skořepová, Lukáš Hlavica, Aleš Procházka, Petr Kostka a David Novotný
Napsal: Edward George Bulwer-Lytton
Dramaturgie: Jana Paterová
Překlad: Oskar Reindl
Hudba: Michal Rataj
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno: 2003

Edward George Earle Bulwer-Lytton byl především politikem ze staré aristokratické rodiny. Zastával četné úřady a získal mnohé pocty. Přitom byl i velmi plodným spisovatelem, v první polovině 19. století dokonce velmi populárním.

Psal i poezii a dramata. Proslavily ho ale hlavně romantické historické romány (jako Poslední dnové Pompejí) nebo dobrodružné, senzační a hrůzostrašné příběhy s nadpřirozenými jevy (jako Strašidelný dům).

V rodinné tradici pokračoval i jeho syn Edward Robert Bulwer-Lytton, diplomat a místokrál Indie a autor sbírek poezie i veršovaného románu. Věhlasu svého otce ale nedosáhl. 

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související