Dýmka strýce Bonifáce. Získá legendární poklad Mastný Bob, nebo piráti?

2. červen 2024

Dobrodružný příběh malého Franty Pařízka začal tehdy, když řeka Vltava vystoupila z břehů a rozbouřená voda s sebou vzala chaty od Štěchovic a Kocáby. Malý Frantík se rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po Vltavě. 

Rozhlasová úprava: Věra Eliášková
Účinkují: Alois Švehlík, Petr Neskusil, Antonín Molčík, Jiří Práger, Stanislav Šárský, Vladimír Javorský, Daniel Rous, Antonín Hardt, Jaroslav Horák, Martin Matejka, Petr Šplíchal, Jiří Litoš, Václav Balák, Bedřich Švácha a Vladimír Fišer
Dramaturgie: Ivan Hubač a Václava Ledvinková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Vladimír Gromov
Natočeno: v roce 2009

U Mělníka hupsla do Labe a svištěla si to pořád dál – směr Hamburk. Tam Fandovi stačil jediný skok do záchranného člunu zaoceánské lodi a začalo to pravé dobrodružství.

Plavba chvíli ztichlým, chvíli rozbouřeným mořem na lodi plné otrlých mořských vlků, kteří chtějí stůj co stůj získat strýčkovu dýmku, aby se pak vydali na cestu za pokladem, nebude určitě jednoduchá. Honba za vidinou zlata a úsilí o rozluštění šifry přinese vzájemné boje a šarvátky. Naštěstí je vše vyprávěno s notnou dávkou humoru a nadsázky. I Franta se tomu musí smát.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související