Dobré jitro - 17.8.

17. srpen 2008
Dobré jitro

V nedělní Dobré jitro budeme ve společnosti publicisty a fejetonisty Rudolfa Křesťana. Autor připravil vysílání v rámci svého přesvědčení, že létu sluší pestrost: dokonce i kombinace zelené a modré barvy, ačkoliv se bůhvíproč říká "zelená modrá - pro blázna dobrá". Rudolf Křesťan se ptá: copak spolu neladí zelené lesy a modrá letní obloha? V průběhu pořadu bude řeč o plavání, o zájezdech last minute, o zasílání tradičních pohlednic, taky o dožínkách a o posledním snopu zvaném "bába".

Součástí vysílání bude i několik letních příběhů - včetně svědectví o tom, jak pes zachránil dítě před utonutím. K mozaice fejetonů, zamyšlení a zajímavých informací bude patřit i sdělení, že od letošních prázdnin byla v jednom moravském městě obnovena funkce pomocného. Jak už bylo řečeno: tento ranní nedělní pořad bude mít v erbu léto. Mimochodem - bude řeč i o erbu jako takovém. Jeden současný mladý muž si ho vytvořil, a ačkoliv není šlechticem, jeho erb je platný.
Tak nezapomeňte, Dobré jitro vysíláme od 5:05 do 8:00 hodiny ranní.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.