Do tajů umění řeznického nás zavedl František Kšána
11. únor 2013
Řeznický mistr poradil, jak poznat kvalitu masa, jak maso kupovat, skladovat i upravovat.
A protože je období masopustu, k němuž patří i pravá česká zabijačka, řeč přišla také na jitrnice, jelita, tlačenku, prejt i bůček. Čím je cenné sádlo a proč si ho škvařit? Moderátorka Daniela Brůhová se zajímala také o to, proč má u nás sochu přeštické prase a jestli se vyplatí kupovat bio produkty.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.