Do tajů umění řeznického nás zavedl František Kšána
Řeznický mistr poradil, jak poznat kvalitu masa, jak maso kupovat, skladovat i upravovat.
A protože je období masopustu, k němuž patří i pravá česká zabijačka, řeč přišla také na jitrnice, jelita, tlačenku, prejt i bůček. Čím je cenné sádlo a proč si ho škvařit? Moderátorka Daniela Brůhová se zajímala také o to, proč má u nás sochu přeštické prase a jestli se vyplatí kupovat bio produkty.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu a moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.