Dnešním hostem je herečka a zpěvačka Monika Absolonová

27. červen 2012

Přijala pozvání Marie Retkové a Dvojky na 11:00 hodinu. Je držitelkou letošní ceny Thálie, herečkou, zpěvačkou a také "schopnou taxikářkou" z televizního zábavného pořadu. Ptejte se až do 12:00.

Monika Absolonová
se narodila 27. září 1976 v Benešově u Prahy. Studovala soukromou střední hotelovou školu v Praze, na niž navázala studiem němčiny na Akademii Jana Amose Komenského.
Její pěvecké začátky sahají do roku 1983, kdy jako sedmiletá nastoupila do Kühnova dětského sboru. Počátkem 90. let začala navštěvovat hodiny zpěvu u Lídy Nopové a od roku 1996 studuje zpěv u profesora Eduarda Klezly.
Muzikálovému herectví se věnuje od roku 1995. První roli získala ve Svobodově muzikálu Dracula (1995 - Nymfa větrná, Nymfa hodinová; 1998 - Lorraine), účinkovala v pražském, bratislavském i prešovském nastudování. Hlavní ženskou roli ztvárnila i ve slovenském uvedení Landova muzikálu Krysař (2000 - Agnes). Do širšího povědomí se dostala titulní rolí v muzikálu Kleopatra Michala Davida (2002),
následovala dvojrole v divadelní verzi muzikálu Rebelové (2003 – Alžběta, Bugina) a posléze hlavní ženské role v muzikálech Noc na Karlštejně (2004 – Eliška), Tři mušketýři (2004 – Mylady) a titulní role v muzikálech Angelika (2007) a Mona Lisa (2009). Ve znovuobnoveném muzikálu Dracula dostala hlavní ženskou roli Lorraine (2009).
Více (zdroj) na ofic. stránkách hosta

Funny Girl - Monika Absolonová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.