Digitální nomádi na Bali

Žijí v tropických rájích a k práci potřebují pouze počítač, mobil a internet. Jedná se o nový životní styl tisíců Čechů, kteří se nazývají digitálními nomády. Naše reportérka se během své dovolené za nimi vydala na Bali a jejich příběhy natočila.

Čtěte také

Digitální nomádství je moderní životní styl, kdy lidé cestují po světě a přitom si vydělávají peníze prací přes internet, díky kterému jsou v kontaktu se svými šéfy, kolegy a také klienty.

Jako první navštívila Ivana Bernáthová v přímořském městě Amed libereckou novinářku a spisovatelku Lenku Fuentes, kterou možná znáte jako Lenku Markovičovou.

Ve městě Ungasan zastihla při výuce češtiny přes počítač královéhradeckou učitelku Zuzanu Liškovou. A také její kamarádku specialistku na sociální sítě Simonu Horáčkovou z Karlových Varů.

Počítačový specialista – to je profese, která Tomášovi Vojtovi z Českých Budějovic umožňuje cestovat po světě a přitom přes internet pracovat. Navštívil už skoro pět desítek zemí. Jak zjistila autorka seriálu týdne Ivana Bernáthová, nejvíc se mu líbily ty asijské, Thajsko, Vietnam, Laos nebo Indonésie.

A programátor Karel Rochelt z Mariánských Lázní z exotiky dokonce řídí firmu.

Spustit audio

Související