Detektivové Tříska a Souček. Záhady, zmizení a ztráty vyřeší známá detektivní dvojice vždy a všude

24. září 2023

V ulici U Nebozízku stříhali jednoho dne živý plot hubeňour Josef Tříska a kulička František Souček. Byli tak zabraní do práce, že nevnímali jeden druhého. Nakonec se srazili hlavami a seznámili se. Brzy na to prožili mnohá detektivní dobrodružství. Museli vypátrat, kdo vystřelil na pana Kropáčka, kdo chtěl vystrašit paní Hubáčkovou nebo kam se poděla Květuščina zlatá náušnice!

Vypráví: Ladislav Županič
Napsal: Josef Jarolímek
Režie: Yvona Žertová
Natočeno: 2011

Záhadná střelba

Jakmile se pánové Tříska a Souček seznámili, hned museli řešit první záhadu: někdo vystřelil na souseda Kropáčka, zrovna když prohlížel na zahradě novou jablůňku. Kdo a proč to udělal, to odhalí detektivové Tříska a Souček.

Strašidlo                                                                   

Když spolu pánové Tříska a Souček večeřeli, přiběhla k nim vylekaná babička Hubáčková a roztřesenou rukou ukazovala ke zdi jejich dvojdomku: prý je tam strašidlo. Jaké strašidlo detektivové objevili?

Zlatá náušnice

Květušku nejen bolí zub, ale navíc jí někdo ukradl zlatou náušnici, kterou dostala včera k narozeninám. A byl z toho další případ pro detektivní dvojici Tříska a Souček.

Červené sasanky

Na tržišti prodával mladý muž africké sasanky. Jaká vzácnost! Jenže ve sklenici čisté vody změnily červené sasanky barvu. Proč, to bude potřeba vypátrat!

Dřevěná obluda     

U chodníku, který zatáčí kolem domku rodiny Šlapničkových se jednoho dne objevila dřevěná obluda. Dělala lidem rozparky na nohavicích kalhot. Kdo se to vlastně u plotu usadil, to vypátrá známá detektivní dvojka Tříska a Souček.

Železniční neštěstí                                    

Detektivové Tříska a Souček se tentokrát vydali vlakem na výlet. Jenže vlak nedojel do stanice Krupá, kam měl, ale nenadále se ocitl ve stanici Kolešovice. Co na trati způsobilo zbloudění vlaku, o tom bude vyprávět další Hajaja.

Falešná bankovka                                      

Posezení v cukrárně bývá obvykle příjemné a sladké. Jenže když se na pohár vypravili detektivové Tříska a Souček, zažili něco nečekaného: příjemné, ani sladké to rozhodně nebylo.

Další čtené pohádky na dobrou noc poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související