Coco Chanel: Můj život se mi nelíbil, tak jsem si vymyslela jiný

21. červenec 2020
Velké osudy
Velké osudy

Martina Hudečková, Jaromír Meduna a Jaroslav Satoranský v epizodě ze života módní ikony. Začínala jako krejčová, ale vypracovala se v návrhářku mezinárodního věhlasu.

Účinkují: Martina Hudečková, Anna Suchánková, Miriam Kantorková, Jaromír Meduna, Zdeněk Hruška, Zdeňka Sajfertová, Jaroslav Satoranský
Napsala: Helena Chvojková
Dramaturgie: Pavel Kácha
Zvukový mistr: Miloš Kot
Zvuková spolupráce: Daniela Sochorová
Hudba: Danuše Stuchlíková
Režie: Yvona Žertová
Natočeno: 18. 2. 2009

„Můj život se mi nelíbil, tak jsem si vymyslela jiný,“ prohlásila Gabrielle Bonheur Chanelová, přezdívaná Coco. Začínala jako krejčová, ale vypracovala se v návrhářku mezinárodního věhlasu.

Dnes patří k nejvýraznějším tvůrcům ženské módy. Dlouhé roky určovala základní směr, kterým se ubírala elegantní i sportovní móda. Její kostým Chanel se stal klasikou, téměř nadčasovou kategorií. Stejně jako parfém Chanel 5.

Logo

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete ke stažení nebo jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Český rozhlas Dvojka
Spustit audio

Související