Cestovatel vyráží do světa. První zastávka: Kanárské ostrovy

29. červen 2024

Reportér Petr Vavrouška se vydal na ostrov Tenerife, který patří ke Španělsku. Podle statistik je tato země jedním z oblíbených prázdninových cílů českých turistů. Nabízí vlastně všechno, co od dovolené můžete čekat – moře, pláže, hory, středomořské jídlo a mnoho atrakcí. A přesně takové možnosti má i samotný ostrov Tenerife – největší ze sedmi ostrovů „Kanárů“.

Připravil: Petr Vavrouška
Dramaturgie: Marek Mojžíšek
Premiéra: 29. 6. 2024
Spolupráce: Petr Horký
Kreativní producent: Lukáš Sapík

Češi si ho oblíbili natolik, že se tam stovky z nich přestěhovali a trvale tam žijí. Některé z nich Petr Vavrouška s mikrofonem navštívil a nechal si od nich poradit, jak si ostrov, jehož dominantou je spící sopka Pico del Teide, nejlépe procestovat. Petr se lanovkou dostal téměř na vrchol sopky, do víc než 3000 metrů nad mořem. Pro posluchačstvo ale prozkoumal i místní pláže a gastronomii.

Tenerife leží nedaleko severozápadního pobřeží Afriky, díky čemuž má celoročně stálé podnebí. Za sluncem a mořem tam proto můžete vyrazit i mimo prázdninovou sezonu.

V bonusech k první epizodě Cestovatele najdete například rozhovor Petra Vavroušky s Petrem Horkým, cestovatelskou kuchařku a slovníček základních pojmů ve španělštině.

Spustit audio

Související