Bratři brouci. Co všechno spolu zažili prozradí Vlastimil Brodský v příbězích Olgy Hejné

23. květen 2021

Byli dva brouci. Jeden se jmenoval Baňka a druhý Korálek, jeden měl hlas drum drum a druhý vrz vrz, jeden nosil pantofle a druhý bačkory. Navzájem se podobali, ale Korálek víc vymýšlel, což bylo někdy dobré a někdy ne. 

Čte: Vlastimil Brodský
Dramaturgie: Martina Drijverová
Režie: Helena Philippová
Natočeno: 1983

Jak Baňka a Korálek pekli buchty

Brouci Baňka a Korálek se rozhodli, že si upečou buchty. Potřebovali k tomu: moučný prach, trochu rosy a snítku fenyklu. Aby jim práce utekla, začali si zpívat různé písničky. Podaří se jim buchty upéct tak, aby byly měkké a vláčné? Nebo vyndají z trouby tvrdé cihly? Poslechněte si pohádku!

Červené klobouky

Brouka Korálka jednoho dne napadlo, že by si spolu s Baňkou měli koupit červené klobouky, aby nedostali úžeh. Čepice, které měli na půdě, jim totiž sežral mol! Nic naplat, musí se prostě vydat do města do módního salónu. Pořídí si tam brouci klobouky své velikosti? A co když po cestě domů zafouká vítr?! 

Jak se Korálek trápil

Víte, co se stane, když broukovi vlétne zrnko písku do jeho létacího přístroje? To se jednou stalo Korálkovi zrovna, když zametal kolem chalupy. Najednou nemohl vzlétnout! Co mu poradí Baňka? A co dostali tihle dva brouci v tajemné obálce, která jim přišla domů? O tom vám bude vyprávět Hajaja!

Nečekaná návštěva

Ke Korálkovi a Baňkovi bez ohlášení přišla návštěva! Teta Epoleta, bratranec Pecka, dvojčata Drb a Brk a sestřenice Kulka. To snad ne! Vždyť brouci mají doma veliký nepořádek: na židli hrnek, na zemi samé hadříky, almara je nedovřená? Jak tohle brouci vysvětlí, když uklidit už nestihnou? Poslechněte si Hajaju!  

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio