Bábovka: Nenechte si ujít recept na šlehačkovou bábovku podle maminky Romana Pauluse

Největší audioportál na českém internetu

Bábovka: Recept na šlehačkovou bábovku podle maminky Romana Pauluse | Foto: Profimedia

Bábovka: Recept na šlehačkovou bábovku podle maminky Romana Pauluse

Je příprava složitá? Je třeba vymazat formu? Na kolik stupňů péct? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

Ingredience
  • 250 g hladké mouky
  • 250 cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 15 g kypřícího prášku
  • 250 ml šlehačky
  • 4 vejce

Podle vyhlášeného šéfkuchaře je bábovka dobrá a hlavně rychlá. Jak na to? Všechny suroviny bez šlehání pouze smícheje dohromady a vlijte do formy. Pokud chcete mít bábovku dvoubarevnou, stačí do menší dávky těsta přidat kakao. Po upečení můžete bábovku doplnit o čokoládovou polevou a posypat sekanými ořechy. Dobrou chuť!

Pořad Na vidličce Romana Pauluse poslouchejte živě od pondělí do čtvrtka vždy po 13:00 na stanici Český rozhlas Dvojka.

autor: Roman Paulus