Bábovka: Nenechte si ujít recept na šlehačkovou bábovku podle maminky Romana Pauluse

Je příprava složitá? Je třeba vymazat formu? Na kolik stupňů péct? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

Ingredience
  • 250 g hladké mouky
  • 250 cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 15 g kypřícího prášku
  • 250 ml šlehačky
  • 4 vejce

Podle vyhlášeného šéfkuchaře je bábovka dobrá a hlavně rychlá. Jak na to? Všechny suroviny bez šlehání pouze smícheje dohromady a vlijte do formy. Pokud chcete mít bábovku dvoubarevnou, stačí do menší dávky těsta přidat kakao. Po upečení můžete bábovku doplnit o čokoládovou polevou a posypat sekanými ořechy. Dobrou chuť!

Pořad Na vidličce Romana Pauluse poslouchejte živě od pondělí do čtvrtka vždy po 13:00 na stanici Český rozhlas Dvojka.

autor: Roman Paulus
Spustit audio