Nezatloukat s Janou Švandovou

20. srpen 2011

Kdyby byla mezi herečkami vyhlášená soutěž o nejvíc sexy babičku, pak by byla určitě žhavou kandidátkou Jana Švandová, sobotní host pořadu Nezatloukat aneb My dva a čas.

„V hlavní roli krása.“ Tak zní titul nenápadné publikace novinářky Jitky Hinkové z roku 1994. K jejímu vydání inspirovala autorku herečka, která tehdy, tři roky před padesátkou, přijala výzvu k odvážným fotografiím pro magazín Playboy.

Minulý měsíc oslavila 63. narozeniny, stala se babičkou, ale sexappeal by jí mohla závidět leckterá třicítka.

Narodila se v Pardubicích, studovala v Brně, na divadelních prknech začínala v Českých Budějovicích. Byla jeptiškou v kultovním filmu Už zase skáču přes kaluže, natáčela po boku francouzských hvězd, prošla řadou televizních seriálů, zatančila si v soutěži StarDance.

Kromě divadla hraje vášnivě i golf, cestuje po světě, stará se o zahradu a při tom všem zůstává pořád krásná… Je po třetí vdaná a vztahy v jejím životě by vydaly na román. Co prozradila o svých přátelstvích, láskách i manželstvích?

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.