Zveme vás do říše GIFů. S orientací nám pomůže zlínská režisérka Karolina Zalabáková

14. listopad 2020

Během letošního roku vznikl částečně hraný a částečně animovaný seriál Alenka v říši GIFů. Jeho režisérka Karolina Zalabáková se nechala inspirovat slavným příběhem Lewise Carrolla.

„V příběhu pomáhá Alenka svému nešikovnému kamarádovi Oskarovi, aby se dostal z problémů, do kterých ho dostanou sociální sítě, internet a digitální média,“ prozrazuje Karolina Zalabáková. Seriál bude tedy o tom, co nám mohou nová média dát a na co bychom si naopak měli dát pozor.

Seriál je určený primárně pro děti mezi osmým až dvanáctým rokem, ale určitě se díky němu poučí i rodiče a prarodiče těchto dětí.

Kdy a kde bude seriál k vidění? Kdo bude v hlavních rolích? Jak se do přípravy filmu zapojili žáci jedné ze zlínských základních škol? Nejen to prozradila režisérka Karolina Zalabáková v rozhovoru s Petrem Uhříkem.

Batalives

Režisérka  Karolina Zalabáková má už za sebou velmi zajímavé filmové projekty. Mezi ně patří například snímek Batalives neboli "Baťovské životy", který natočila společně s Petrem Babincem. Film měl premiéru v roce 2019 a ukazuje, jak se žije v městečkách, které založil Jan Antonín Baťa pro zaměstnance obuvnického gigantu po celém světě.

Pět hrdinů v pěti zemích na různých kontinentech v něm ukazuje život v pěti městech, jejichž vznik a historie jsou společné a jsou spojeny se jménem Baťa. Mimo Zlín nabízí příběh z indického Batanagaru u Kalkaty, nizozemského Batadorpu, chorvatského Borova (původně Bata-Borovo) a brazilského města Bataypora.

Film je podle informací režisérky k vidění na internetu zdarma, a to na stránkách České televize.   

Spustit audio

Související