Zpěvačka Yvetta Simonová s úsměvem říká: Nebydlím ve vile, takže cvičím hlas, když jsou děti sousedů ve škole

8. listopad 2023

Yvetta Simonová patří i ve pětadevadesáti letech k osobnostem, které diváky přitahují noblesním vystupováním, věčně dobrou náladou a chutí pořád zpívat. Co zatím tajemstvím úspěchů vězí? I o tom si legendární zpěvačka povídala na rozhlasové pohovce s Jožkou Kubáníkem.

„Musím denně cvičit, ať už hlas, nebo tělo. Ale protože nebydlím ve vile, musím cvičit, když jsou děti sousedů ve škole, protože ta hlasová cvičení jsou nepříjemná,” prozrazuje legenda, která publikum zaujala mnoha hity především ve dvojici se zpěvákem Milanem Chladilem.

„S Milanem to byla bezvadná spolupráce. Měl v sobě spousty energie a žádné představení nevynechal, bylo to hektické, ale fajn,” zamýšlí se Yvetta Simonová. „Lidi nás dali k sobě, občas čekali, že se budu podepisovat Chladilová, ale kdybychom byli manželé, to by byl hrozný život,” zamýšlí se interpretka takových hitů jako My dva a čas, Já jsem zamilovaná, Děti z Pirea a dalších.

Jožkovi Kubáníkovi prozrazuje i zákulisí vzniku písní ze slavného filmu Limonádový Joe, kde zpívala za herečku Květu Fialovou. „Vzpomínám si, že jsme měli natáčení v rozhlase s Karlem Vlachem a přišel tam pan Vlastimil Hála, a když už jsme skončili, tak mi řekl: ‘Nazpívej mi ještě tuhle písničku.’ Já jsem vůbec netušila, že to bude do filmu a že to nakonec bude tak slavný film.”

Úspěšná zpěvačka, jejíž jméno vymyslel Jan Werich, se rozpovídala i o tom, jak se celý život udržovala v kondici. „Nepila jsem vůbec studené a nejedla jsem zmrzlinu, abych neochraptěla,” přiznala třeba a dodala, že dodnes každý den cvičí, aby bylo tělo v pořádku. A na závěr poprosila o zahrání některé její písničky. „Ale ať je veselá. Třeba je po dešti, slova napsal Vladimír Dvořák a ten psal vždycky optimistické písničky,” uzavírá Yvetta Simonová.

Před časem jsem v Praze potkal v tramvaji Yvettu Simonovou a dal jsem se s í do řeči. Byla tak milá, že jsem si usmyslel, že si ji pozvu i na Pohovku a nelituji. Tak pozitivní nálada se hned tak nevidí.
Jožka Kubáník

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu https://rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související