Zpěvačka Leona Machálková a bavič Josef Alois Náhlovský jsou na větvi s Halinou

9. březen 2020

Hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou jsou zpěvačka Leona Machálková a bavič Josef Alois Náhlovský. Jde o přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů.

Zpěvačka Leona Machálková prožila dětství v moravském Přerově, kde navštěvovala základní školu a následně i gymnázium. Už v dětském období začala inklinovat k hudbě i divadlu. Po maturitě nastoupila na Filosofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde vystudovala obor český jazyk a dějepis.

Během vysokoškolských studií se také věnovala recitaci poezie, hrála v Malém S-divadle a zpívala se dvěma amatérskými kapelami. V první polovině 90.let hrála v divadle Semafor, moderovala v rádiu a v České televizi uváděla hudební pořad Telerezonance.

Leona Machálková

Od roku 1993 účinkovala v pražských muzikálových inscenacích. Zpívala a tančila také se skupinou UNO Dancers v show Nikita a Šachmat a v letech 2011 a 2012 jela turné s megaúspěšným Muzikálem Na Ledě Popelka.

Momentálně ztvárňuje hlavní ženskou roli Lorraine ve znovuobnovené verzi muzikálu Dracula a také Čarodějnici v Robinu Hoodovi v divadle Kalich.

Vydala několik sólových alb, za které obdržela zlaté i platinové desky. Aktivně koncertuje s rock-popovým, přednesovým i jazzovým repertoárem se svojí kapelou. A spolupracuje také s mnoha špičkovými hudebními tělesy, např. s Big Bandem Felixe Slováčka či s Královéhradeckou filharmonií a dalšími.

Na jaře 2014 jela se Zdeňkem Podhůrským a kapelou turné charitativních koncertů Číslo na boha a společně tak pomohli dětem. Aktivně nadále spolupracuje i s nadacemi při charitativních projektech.

Herec, komik a bavič Josef Alois Náhlovský je původním povoláním učitel českého jazyka. Vystudoval pedagogiku čeština–dějepis. Ve svých výstupech zaujímá roli vychytralého prosťáčka, který na způsob hloupého Honzy úspěšně překoná všechny nástrahy.

Komik, bavič a herec Josef Alois Náhlovský

Protože se narodil v Krušných horách, sám sebe často označuje termínem poslední žijící Krušnohorec.

Josef Alois Náhlovský začínal původně s vystupováním na jevišti jako moderátor společně s Petrem Novotným v programech skupiny Fešáci.

Postupem let se Náhlovský propracoval až k označení drastický komik, protože jeho klíč k úspěchu spočívá v kombinaci permanentně vyceněných zubů a vlastního smíchu pomalu za každou větou. Práci ve dvojici zůstal Náhlovský věrný dodnes a tak jej bylo možné na veřejných produkcích spatřit převážně s Josefem Mladým nebo s Karlem Šípem, mladším.

Kromě práce před televizní kamerou se Náhlovský zaskvěl také před kamerou filmovou, kdy jej do role traktoristy Jeníčka v komedii Jak se krotí krokodýli obsadila Marie Poledňáková.

Hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou jsou v pondělí 9. března 2020 po 18. hodině zpěvačka zpěvačka Leona Machálková a bavič Josef Alois Náhlovský

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související