Zpěvačka Lenny zazáří na Benátské

1. červenec 2015

Festival Benátská /dříve Benátská noc/ otevře brány už za několik dní. Zahraničním headlinerem letos bude skupina Helloween a česká domácí špička zahrnuje jména jako Aneta Langerová, Václav Neckář, David Koller, Chinaski, Meky Žbirka nebo Michal Hrůza.

Line-up festivalu, který se koná ve Vestci u Liberce od 23. do 26. července, nabízí vedle známých "firem" i velmi nadějné nováčky, mezi kterými září zpěvačka Lenny. Vloni získala cenu Legenda Nočního proudu v kategorii Objev roku 2014.

Na novou stage Skutečná liga, která se zaměřuje na mladé kapely, přijde z hlavní scény frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen, aby podpořil svého syna Oskara a jeho skupinu Ešus.

Jitka Benešová si v pátek 3. července pozvala do studia zpěvačku Lenny. Řeč byla nejen o festivalu Benátská, ale i o jejím studiu v Británii a práci na nových nahrávkách.

Poslechněte si víc!

Čtěte také

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.