Životní partneři a populární herci Tatiana Vilhelmová s Vojtou Dykem jsou Na větvi s Halinou

31. květen 2021

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Poslechněte si reprízu pořadu z roku 2017, kdy hosty byli herci Vojtěch Dyk a Tatiana Vilhelmová.

Tatiana Dyková, rozená Vilhelmová, je filmová a divadelní herečka. Od deseti do devatenácti let se věnovala baletu, zpěvu a recitaci v Kühnově dětském sboru.

Tatiana Dyková na plakátu k představení Meda

V letech 2002-2014 byla členkou souboru Dejvického divadla, nadále zde hraje jako host. Několikrát byla nominována na různá ocenění (sedmkrát Český lev, Cena Thálie, Cena Alfréda Radoka, Neviditelný herec). Sedmá nominace na Českého lva 2006 za hlavní ženský herecký výkon ve filmu Štěstí byla korunována vítězstvím.

Ocenění se dočkala i na zahraničních festivalech (Televizní festival Monte Carlo 2001 za snímek Společnice, „Shooting star 2003“).

V roce 2017 se účastnila 3. řady televizní show Tvoje tvář má známý hlas, kterou i vyhrála.

Za herce Vojtěcha Dyka se provdala 1. května 2019.

Herec a hudebník Vojtěch Dyk je synem literárního historika a spisovatele PhDr. Radko Pytlíka, CSc., a Věry Dykové, majitelky nakladatelství Emporius. Ke zpěvu se dostal přes chlapecký sbor Pueri gaudentes. Zpíval v kapelách Davidoff a T.O.P. Dream Company.

Vojtěch Dyk

Je především známý jako frontman hudební kapely Nightwork a její tříčlenné podskupiny Tros Discotequos. Představil se též jako zpěvák brněnské swingové formace B-Side Band.

K divadlu se dostal v patnácti letech. Oslovila jej režisérka Radka Tesárková a pozvala ho do amatérského Divadla Radar. Bezmála čtyři roky působení v tomto divadelním souboru jej později velmi ovlivnily i při výběru dalšího vzdělání.

Aby mohl studovat zpěv i herectví současně, studoval zpěv soukromě pod vedením profesorky Pavly Fendrichové na Konzervatoři Jaroslava Ježka a k řádnému prezenčnímu studiu docházel na divadelní fakultu AMU.

Čtěte také

Již během studia prvního ročníku hostoval na několika pražských scénách, mezi nimiž byla i scéna Národního divadla. A působil současně i v několika menších divadlech.

Po úspěchu s kapelou Nightwork se jeho jméno vyšplhalo do pomyslné síně slávy. Jako frontman kapely a jako jeden z mála hudebníků bez sólové dráhy, se dokázal prosadit v hudebních anketách i jako sólový zpěvák a získal hned několik samostatných ocenění.

A Vojtěch Dyk nezahálel však ani na filmovém poli. Do povědomí veřejnosti vstoupil i díky filmu Ženy v pokušení, v němž ztvárnil mladého záletníka. V roce 2013 si zahrál Vojtu ve filmu Alice Nellis Revival. Se vzrůstající popularitou šla ruku v ruce i jeho pracovní vytíženost.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související