Život je pes a já se musím holit. Semaforský hit nazpíval Pavel Sedláček

4. červenec 2021

„Vzduch je modrým nikotinem nasycen, nový ubrus starým vínem polit, mladý muž si tyká s měsícem a vzlyká – život je pes a já se musím holit.“ Tento semaforský hit autorů Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého a proslavený uvedením ve filmu Miloše Formana Černý Petr je asi nejznámější písničkou zpěváka Pavla Sedláčka. A samozřejmě nechybí v pořadu Světla ramp v den jeho osmdesátin.

Když se řekne český rokenrol, pamětníkům jistě vytane na mysli také jméno Pavla Sedláčka, tedy zpěváka, který je mu, řečeno poeticky, věren srdcem i zpěvem skoro po celou svou kariéru.

Ostatně, tak jsme vám při takové malé rokenrolové party Pavla Sedláčka představili v pořadu Koncertní ozvěny od Tří lvů a zároveň zavzpomínali na jeho koncert v Českém rozhlase České Budějovice na podzim roku 2009.

V hudební půlhodince Světla ramp však zahrajeme písničky převážně z žánru pop music a soft rock, které k Pavlovi Sedláčkovi také v určité periodě patřily. Zazní Džbán s kapelou Flamengo, Nejkrásnější dívka z celých Čech, Cítil bych se líp nebo právě Život je pes.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související