Život je milosrdný a pořád nám dává šance napravovat naše chyby, myslí si Klára Issová

4. duben 2022

V novém filmu Známí neznámí hraje jednu z hlavních rolí. „Bylo to jedno z nejnáročnějších natáčení. Jsem ráda, že ohlasy jsou fajn,“ chválí si herečka v Blízkých setkáních. V rozhovoru s Terezou Kostkovou poodhaluje detaily ze zákulisí, odpovídá na otázku, jestli by nechala své okolí nahlédnout do svého mobilního telefonu, ale prozradila třeba i své další pracovní plány.

Ve filmu Známí neznámí hraje postavu matky dospívající dcery. „Ta role šla ruku v ruce s mým vnitřním posunem. Někdy to bylo náročné, ale potřebovala jsem to,“ říká Klára Issová.

„Bavilo mě zahrát si jízlivou matku, psychoterapeutku. Její osobní život se jí rozpadá pod rukama, zvládnutý ho nemá a je vidět, že by lidmi ráda manipulovala, ale nejde jí to. Z toho pak pramení nějaká frustrace a kroky, které se jí vymstí.“

Černá skříňka

Nový snímek také ukazuje, že mobilní telefon je jakousi černou skříňkou člověka. Postavy ve filmu dají na stůl své telefony a nechají nahlas sdílet každou doručenou zprávu. „Svým způsobem je to očistilo. Nebo si uvědomili, co by mohli ztratit a jakou cenu to mělo. Uvědomí si, jestli jim za to ty hry a tajemství stojí.“

„Mnoho lidí si na sociálních sítích doživuje pozornost, která jim chybí doma, ale když pak dojde k odhalení, přichází dalekosáhlé důsledky. Člověk by měl pořád uklízet svůj stůl, aby nebyl závislý na pozornosti od partnera, od dětí. Je to neustálá práce. Ale kdo k sobě dokáže být upřímný a chytne se za nos, tak je to nakonec pro život výhra. A myslím, že život je milosrdný a dává nám pořád šance naše chyby napravovat,“ dodává Klára Issová.

Jaké bylo natáčení nového filmu Známí neznámí? Nechala by své okolí nahlédnout do korespondence v mobilním telefonu? Čemu se věnuje ve svém volném čase? Jaké projekty ji teď čekají? 

autoři: Tereza Kostková , Hok
Spustit audio

Související