Zeptejte se, na co chcete. Nebojím se odpovědět. Omeletky s Halinou Pawlowskou

15. srpen 2021

Žádná šunka, žádné žampiony, žádný sýr. Dnešní Omeletky budou naplněny otázkami posluchačů Dvojky.

K nejčastějším dotazům, které dostávám, patří to, jaký mám vztah k dietám a jestli nějakou zrovna držím, říká Halina Pawlowská.

Dietu držím pořád! Diet jsem ostatně držela bezpočet. Dokázala bych snad říct dietu na každé písmenko abecedy, přiznává.

Okamžitě sestupte!

Můj nejhorší dietní zážitek jsem ale utrpěla v Itálii. Každý den jsem tam při cestě na pláž míjela velikou osobní váhu. Muselo se do ní vhodit euro a pak z ní vypadl lísteček, na kterém bylo napsáno, jak jste na tom s kily.

Já tu váhu pochopitelně denně cestou na pláž zarputile ignorovala. Ale tehdy jsem v té Itálii byla měsíc, jedla jsem jen rajčata, papriky a cuketu a hodně jsem plavala. Myslela jsem si, že jsem zhubla. Měla jsem pocit, že jsem úplně éterická. A tak jsem se rozhodla, že se zvážím. Hodila jsem do toho stroje euro a … v té váze to začalo strašně skřípat. Po dlouhé době z ní vypadl papírek, na kterém ve čtyřech světových jazycích bylo napsáno: Tato váha je určena pouze pro jednu osobu, prosíme ostatní, okamžitě sestupte!

Sedadlo smrti

Další otázka, která se skoro vždy objeví v jednom z e-mailů, zní: Jste dobrá řidička? Řídíte ráda?

Má odpověď je stejná už celá desetiletí. Nejsem řidička. Křižuji republiku se svou talk show na sedadle smrti jako spolujezdec, ale tuhle jsem si dělala test autoškoly a obdržela jsem za své odpovědi plný počet bodů.

Ráda se dívám na muže, když řídí. Můj přítel vypadá mužně a odhodlaně za volantem, a vždy když se stane něco nepříjemného, je přesvědčen, že za to můžu. Když špatně zahne, je to proto, že jsem zrovna v tu chvíli promluvila nebo se nadechla. Když píchneme gumu, je to proto, že jsem vymyslela blbou trasu, a když tuhle byla bouřka, tak se na mě přítel podíval a absolutně vážně pravil: ,To už jsi teda přehnala!‘

Jaké jídlo má Halina Pawlowská nejradši? Šlo jí někdy o život? Jaké je její životní krédo? A jak se se zvídavými otázkami vypořádal herec Václav Šanda a herečka Nela Boudová?

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , opa
Spustit audio

Související