Ženy se mě často ptají, jak to zvládám, když mám tři děti, usmívá se podnikatelka Simona Kijonková

3. únor 2021

Je úspěšnou podnikatelkou a trojnásobnou matkou. To přece nelze zvládnout! „Občas se s tím názorem setkávám,“ přiznává v Blízkých setkáních.

„Ženy se mě často ptají: Jak to zvládáš? Máš tři děti, psa, manžela a přes 20 firem. A ty se ještě stihneš nalíčit? A máš upravené nehty! Kde na to bereš čas?“

„Ono je to všechno o prioritách,“ je přesvědčená. Ve třinácti letech jsem měla nejen sen o tom, že budu podnikat, ale že budu mít úplnou a spokojenou rodinu. Hodně jsem na tom pracovala. To, jaký máte život, záleží na partnerovi. Je to alfa a omega. Koho si pro život vyberete, takový život budete žít. A já měla obrovské štěstí na manžela,“ ujišťuje Simona Kijonková.

Dobré rady

„Přestože jsme spolu dlouho, máme krásný vztah. Je třeba ho budovat a musí to dělat oba. Také je potřeba vzájemně se tolerovat a důvěřovat si. Nikdy jsem mu nic nevyčítala. Ani když začal podnikat v roce 2005. Bylo to náročné, nebudu nic zastírat.“

Začátky podnikání podle ní nejsou jednoduché. „Ani u mě nebyly. V prvním podnikání jsem zkrachovala a přišla o všechny své peníze. Tehdy to byl milion korun, které jsem si dlouho šetřila. Najednou jsem ze dne na den neměla ani korunu,“ vzpomíná podnikatelka.

Co se naučila v nemocnici? Jaké byly začátky její firmy? Jak si organizuje práci? Zaměstnává ve své firmě ženy a matky? Myslí si, že její děti budou podnikat?

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související