Ženy jsou tak lstivé, že si všichni myslí, že iniciativu mají muži. Omeletky Haliny Pawlowské

2. duben 2022

V Omeletkách budeme mluvit o pudech. Život člověka i zvířat pudy určují. U člověka však kůra mozková pudy tlumí, u někoho ovšem velmi neúspěšně. Halina Pawlowská přečte svoji povídku Lehce neprudérní příběh. A protože k pudům patří i pud se nasytit, prozradí recept na italský hrnec.

Existuje mnoho druhů pudů. Třeba pud sebezáchovy, nebo rodičovský … To mi připomíná, jak jednou přišla moje dcera, bylo jí asi osm, velmi pátravě se na mě podívala, a zeptala se: „Mami, ty jsi žena?" Odpověděla jsem, že ano. Ona se zamyslela ještě víc. „Mami… a táta je muž?" „Ano, Natálko, táta je muž." Dcera chvíli mlčela a pak to uzavřela: „Hm… já jsem si to myslela."

Co na něm ty ženy vidí?

Jeden můj kamarád má obrovské úspěchy u žen. Přitom nic moc - malý, postarší, plešatý, obtloustlý. Jednou, když jsem zase viděla, jak se kolem něj na večírku rojí krasavice, jsem to nevydržela: „Já ti to přeju, ale co na tobě ty ženský viděj…" Lišácky se usmál: „Moc toho neviděj. Ale hodně tušej!"

Na stejném večírku jiný kamarád, velmi mladý a velmi krásný, podlehl svým alkoholickým pudům a pak se ráno probudil v úplně cizím bytě. Rozhlédl se a pravil k dlouhým vlasům, které vykukovaly zpod peřiny:" Kolik je hodin? Copak ty nejdeš do práce?" „Nejdu" odvětila ta hlava. "Já sem už dávno v důchodu."

Námluvy většinou zahajují ženy

Vědci tvrdí, že ve dvou třetinách případů zahajují námluvy ženy. Jsou v tom prý podobné samičkám šimpanzů, i když jsou podstatně rafinovanější. A prý jsou tak lstivé, že si pak všichni myslí, že iniciativu mají muži.

Má kamarádka Jitka má na muže vysloveně smůlu, a proto si našla psycholožku, aby jí pomohla. Šla k ní do ordinace, čekala v čekárně a přímo proti ní visela tabule s motivačními výkřiky. Kamarádka čekala a četla. Pak došla k textu: „Možná, že máte komplexy. Ale zamysleli jste se někdy nad tím, jestli opravdu nejste horší, než ti ostatní?" Rozbrečela se a utekla.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.