Zdeňka Polhreich: Strach je jen nedostatek lásky

23. prosinec 2018

Zdeňka Polhreich se narodila v severních Čechách. Léta aktivně sportovala a dlouho také učila tělocvik. Dnes chová koně, píše knihy a pořádá kurzy sebepoznání.

Zdeňka Polhreich je z velké rodiny. Má čtyři sourozence a své mamince dlouho zazlívala, že na ni má kvůli tomu málo času. O to víc se upínala na otce. „Tatínek byl pro mě král. Jezdil na motorkách, celé dny trávil v garáži a já to milovala.“ Když tatínek v jejích osmi letech zemřel, byla to velká rána. Největší životní kotrmelec na ni ale teprve čekal.

Kdyby přišla manželka známého šéfkuchaře do studia před pár lety, byl by to úplně jiný rozhovor. Ambiciózní a puntičkářské ženě ale vstoupila do života vážná nemoc a změnila ji od základů. Rakovinu prsu jí diagnostikovaly v roce 2014 „Já byla hodně zaměřená na výkon a najednou to byla hrozná čára přes rozpočet. Dostala jsem se se na úplné dno. Měla jsem neuvěřitelný strach a byla to moje největší muka. Na druhou stranu jsem se ale dostala ale tak hluboko, že jsem se dostala na druhou stranu, do takového myšlenkového prázdna, kde jsem cítila jen lásku k životu. Já dodnes říkám, že strach je jen nedostatek lásky. Díky rakovině jsem měla rok čas jen na sebe a naučila jsem se mít sebe sama ráda.“

O své proměně už Zdeňka Polhreich napsala dvě knihy a lidem, kteří o to mají zájem, pomáhá spolu se svými koňmi najít sebe sama a smysl života.

Spustit audio