Zdeňka Keclíková: Mrně

22. březen 2020

Příběh malé chundelaté kuličky, která se jednoho dne ocitla v kontejneru na odpadky a odtud se vydala do zoo hledat svou mámu. Čte Jitka Molavcová.

Čte: Jitka Molavcová
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno: 2015

Kde se vzalo mrně

Když je někdo sám na světě, není to vůbec veselé. Ale když ani neumí mluvit a nerozumí řeči druhých, je to skoro zoufalé. Ještě, že má malá chundelka chuť do života a nenechá se ničím odradit...

Jak se mrně skamarádilo s žirafkou

Malá chundelatá kulička by si ráda hrála. Jenže hrát na honěnou s někým, kdo je o moc větší, než jste vy, není vůbec výhodné. Jak skončí setkání se žirafou, to se dozvíte od Hajaji.

Jak mrně rozzlobilo brouka

Kdo je malý a kdo velký? To je různé: vždycky záleží na tom, s kým se porovnáváte. Jak dopadlo srovnání malé chundelaté kuličky s broukem, to vám poví Hajaja.

Jak mrně potkalo buvola

Každému chutná trochu jiné jídlo a považuje ho pak za nejlepší na světě. Co byste ale dělali, kdybyste na talíř dostali místo nějaké pochoutky trochu sena? Jak se zachovala chundelatá kulička, o tom uslyšíte od Hajaji.

Jak se mrně nedostalo k liškám

Je malá chundelatá kulička liškou, nebo není? A může si s liškami hrát? Nebudetaková hra nebezpečná? Poslechněte si Hajaju.

Jak se mrně chtělo učit létat

Ne každý tvor může létat, třebaže by po tom hluboce toužil. Jak dopadla výuka zvířecí chundelaté kuličky v plachtění nad jezírkem?

Jak mrně našlo mámu

Malé chundelaté mrně je už celé uchozené a stále ještě nepřišlo na to, co je vlastně zač a kdo je jeho máma. Podaří se mu nakonec najít domov?

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio