Zdena Brunclíková: O princezně Rozetce

11. srpen 2019

Pohádka o tom, jsou-li cennější úsměv a voňavá růže, nebo perly, obalené solí upřímných slz. Poslouchejte do neděle 18. srpna 2019.

V Růžovém království kvetly růže a v královské zahradě žila růžová víla, která posílala růžovou vůni do všech komnat. Díky ní princezně Rozetce vykvetla s každým úsměvem na rtech růže, s každou slzou jí z oka spadla perla.

Když královna Růžového království zemřela, přivedl si král novou paní, společně s její dcerou Laurou. Laura o růže nestála, zato ji zajímaly perly. Obě ženy se proto lstí snažily přimět krále, aby zapomněl na svou milovanou Rozetku. Vždyť přece pak bude celé království i veškeré jeho bohatství patřit Lauře a královně. Ještě je tu ale princ Julián, který požádal o ruku Rozetky. Zvítězí dobro a čistá láska?

Účinkují: Václav Neužil, Zlata Adamovská, Jarmila Švehlová, Jan Gross, Daša Neblechová, René Přibil, Monika Švábová, Martina Samková.
Napsala: Zdena Brunclíková
Dramatugie: Eva Košlerová
Hudba: Leoš Kosek
Zvuk: Jiří Emil Silovský
Režie: Jan Berger
Natočeno v roce 1986.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio