Zdědila jsem chuť k jídlu a smysl pro humor. Všechno další jsem si v životě musela obstarat sama, vypráví herečka Zlata Adamovská

17. březen 2024

Roky patří mezi naše nejpopulárnější herečky. Na svém kontě má celou řadu rolí, ale také okamžiků, které ovlivnily její další životní cestu. Nejen o nich se v pořadu Až na dřeň rozpovídala Zlata Adamovská.

Diář má Zlata Adamovská ráda volnější, ale přiznává, že na jaro se jí už dost zaplnil. Kromě seriálu Ordinace v Růžové zahradě, ve kterém hraje osmnáct let, bude točit nový seriál Milionáři. Vidět je také v divadle, dabuje, ale snaží se najít si čas i sama na sebe a na regeneraci.

Zlata Adamovská a Katka Kubalová

„Kdyby mě to nebavilo, tak bych to nedělala. Některé práce jsem i odmítla. Dělám jen to, co mě baví a to mě udržuje svěžejší.“ U herectví ji drží touha dobře odvyprávět příběh. V poslední době jí prý schází nekomediální role, při kterých by si sáhla do duše.

„Člověk během životní cesty nasbírá hodně zkušeností a má nažito. Je fajn, když se najde práce, ve které je možné je předat, otevřít lahev, vypustit džina a svoje smutky a trápení využít. Diváci si také někdy potřebují pohnout srdcem.“

Za všech okolností profesionální a připravená

Jako začínající herečka neměla Zlata Adamovská touhu nic velkého dokázat, chtěla jen hrát a užívat si to. „Od sedmnácti let jsem natáčela a vždycky jsem měla pocit, že musím být dobrá, abych dostal další práci. Měla jsem o sobě velké pochybnosti a vždycky jsem byla pečlivá a připravená.“

Maminka jí prý říkávala: „Jaký si to uděláš, takový to budeš mít.“ A podle toho se řídila, v životě jí nikdo neodhazoval klacíky z cesty.

„Zdědila jsem chuť k jídlu a smysl pro humor. Všechno další jsem si musela v životě obstarat sama a jsem na to docela pyšná. Dneska to ale nikdo neřeší, všichni jen vidí, že máte dobré auto a bydlíte ve vilce. Za tím je ale 50 let práce,“ vysvětluje.

Zlata Adamovská

Ani Zlatě Adamovské se nevyhnuly životní kotrmelce. „Každý životní zážitek upevní vaše životní přesvědčení, jak chcete a nechcete žít.“ Tak to bylo i v případě, kdy se provalila nevěra jejího druhého muže. „Zocelilo mě to a ve finále jsem si dost pomohla. Jsem teď hodně spokojená,“ říká s úsměvem.

Jaké indiánské přísloví má Zlata Adamovská ráda? Kterou větu její děti dodnes nemají rády? A na co se těší? Poslechněte si celý rozhovor.

Související