Záznam chatu: "Výroba domácích lihovin v pálenicích" - 9.8.
V naší zemi má silnou tradici tzv. pěstitelské pálení, a to zejména na Moravě a Slovácku, ale tato tradice se velmi rychle šíří i do Čech. Z čeho se pálí? Jak je tomu ve světě? Dá se poznat kvalitní pálenka? Jaké jsou "exotické" suroviny a jaké pálenky z nich vznikají? A je možné "pálit" doma neomezeně? To byly jen některé z otázek pro hosta Poradny pro spotřebitele Karla Melzocha, děkana Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v Praze.Po odvysílání poradny se uskutečnil živý rozhovor (on-line chat). Záznam najdete uvnitř článku.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.