Zapomeňte na nudné játrové paštiky! Ochutnejte třeba krokodýlí, buvolí nebo jelení s brandy
V úterním Tandemu nám tentokrát dělal chutě jihlavský lahůdkář Pavel Staněk. Do studia přinesl hotovou hostinu.
Skládala se z jemných slaných dlouhých tyčinek obalených v parmské šunce, delikátního „uheráku“, prvotřídního červeného vína a taky dvou skleniček francouzských paštik, tzv. terin. Ty umějí nejlépe na světě Francouzi. „Paštikaření“ je prý u nich doslova národní sport – každá rodina má svůj vlastní recept na paštiku. Dělají z ní i různé dezerty, například ji zapékají v těstě. Nikdy nezapomenou na slaninu a kvalitní brandy. Pavel ve vysílání také nabídl jeden speciální recept.
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka