Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
Přínášíme další netradiční recept - tentoktáte Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou. Dobrou chuť se Světlanou Lavičkovou a Sobotní kuchařkou Českého rozhlasu 2 - Praha.
Oloupaný lilek nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které obalíme v hladké mouce smíchané s pepřem a solí. Takto připravený zprudka osmažíme na oleji jen chvilku, odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk. Omytá čerstvá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky. Mozzarellu /sýr/ taktéž nakrájíme obdobným způsobem. Utřeme oloupané stroužky česneku a střídavě prokládáme lilek rajčaty, potřenými česnekem, a mozzarellou do připravené zapékací misky. Pečeme při 200°C cca 15minut do růžové barvy mozzarelly. Ozdobíme plátky jablka, petržílkou a listy barevných salátů.