Zájem o sdílená kola je velký i na Vysočině, v Jihlavě trhá rekordy

31. říjen 2023 14:15

Letošní teplý podzim prodlužuje cyklistickou sezonu. Poznávají to také provozovatelé sdílených kol. Například v Jihlavě zaznamenali v uplynulém měsíci dosavadní rekord.

Kromě krajského města jsou sdílená kola na Vysočině dostupná také v Třebíči a Pelhřimově. Na všech třech místech je nabízí společnost Next Bike. „Ta služba je velmi jednoduchá a řeší lidem dopravu městem a pomyslně jim zkracuje vzdálenosti. Obecně kolo jako takové je na vzdálenosti do tří až pěti kilometrů nejrychlejší způsob, jak se dopravovat městem,“ vysvětluje si zájem lidí o půjčování kol marketingový ředitel společnosti Next Bike Dan Rambousek.

V Jihlavě nabízí společnost 120 sdílených kol. „Za tu dobu, co tam působíme, máme loajální uživatele a jejich základna stále roste,“ říká Rambousek. V Třebíči jsou hodně využívaná elektrokola. V Pelhřimově půjčuje společnost Next Bike kola od července. „I tam se dostáváme na 50 až 60 výpůjček za den, takže každé kolo, co tam máme, se půjčí v průměru dvakrát denně,“ doplňuje data Dan Rambousek.

V Jihlavě sníží Next Bike počet kol k výpůjčce na 90. V Třebíči se ani v zimě nic měnit nebude. V Pelhřimově končí kontrakt společnosti na konci roku, Dan Rambousek ale věří, že se podaří další spolupráci domluvit a od března znovu sdílená kola ve městě nabídnou.

Spustit audio

Související